Σκιάθος

Το νησί της Σκιάθου βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος του Αιγαίου Πελάγους. Η κοντινή απόσταση του νησιού από την ηπειρωτική χώρα το καθιστά εύκολα προσβάσιμο στους πολίτες.


Στοιχεία για τη Σκιάθο

Παρά το μικρό της μέγεθος, η Σκιάθος έχει πολλές παραλίες και δασώδη τοπία και αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Έχει πάνω από 60 παραλίες διάσπαρτες κατά μήκος των 44 χιλιομέτρων ακτογραμμής.

Ο γνωστός συγγραφέας, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί.

Γύρω στα μέσα του 14ου αιώνα, λόγω των συνεχών πειρατικών επιδρομών, οι Σκιαθίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αρχαία πόλη και να ιδρύσουν την πόλη τους στο Κάστρο, μια χερσόνησο στο βόρειο τμήμα του νησιού, η οποία ήταν ένα φυσικό φρούριο. Για να ενισχύσουν το φυσικό αυτό φρούριο, το έκλεισαν με τείχη διάσπαρτα με πολεμίστρες και κανόνια.

Σήμα κατατεθέν υπήρξε πάντα το μεγάλο φυσικό λιμάνι της Σκιάθου.


Φημίζεται για

  • Το Μπούρτζι, μια μικρή καταπράσινη χερσόνησο-όαση όπου υπάρχουν τα ερείπια ενός φρουρίου
  • Την παραλία Κουκουναριές η οποία έχει ανακηρυχθεί η τρίτη πιο όμορφη παραλία της Μεσογείου
  • Το τοπικό γλυκό χαμάλι


Στοιχεία και αριθμοί για το αεροδρόμιο 

Η Σκιάθος καλύπτει προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εξυπηρετεί  κυρίως, τουρίστες από την Αγγλία. Το αεροδρόμιο περικλείεται από θάλασσα στη βόρεια και νότια πλευρά του. Οι περιοχές που εξυπηρετεί το αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι τα νησιά Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος.

Επιβάτες 2015: 0,4 εκ.
Κίνηση αεροσκαφών 2015: 3.100
Αεροσταθμοί:
Διάδρομοι αεροδρομίου: 1 
 

 
Νομικές Πληροφορίες| Πολιτική Απορρήτου / Προστασία Προσωπικών Δεδομένων| Χάρτης Ιστοσελίδας