Διοίκηση & Οργανωτική Δομή

Διοικητικό Συμβούλιο

Δρ. Στέφαν Σούλτε- Πρόεδρος

Κριστόφ Νάνκε- Αντιπρόεδρος

Δημήτρης Κοπελούζος- Αντιπρόεδρος

Ματίας Τσίσανγκ- Μέλος

Κάι Τσόμπελ- Μέλος

Χρήστος Κοπελούζος- Μέλος
 

Εκτελεστικό Συμβούλιο

Το εκτελεστικό συμβούλιο της Fraport Greece διαχειρίζεται το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό και είναι αρμόδιο για τις δραστηριότητες των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
 

Αλεξάντερ Τσινέλ, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) 

Ο 49χρονος διπλωματούχος οικονομολόγος Αλεξάντερ Τσινέλ εργάζεται από το 2001 στην Fraport. Από το 2003, ανέλαβε για έξι χρόνια θέσεις στελέχους σε εταιρείες, στις οποίες συμμετέχει η Fraport στις ΗΠΑ και την Τουρκία. Από το 2009 και μέχρι σήμερα, ο κ. Τσινέλ είναι επικεφαλής στον τομέα διεθνών επενδύσεων, τον τομέα που ασχολείται με τις διεθνείς συμβουλευτικές δραστηριότητες και συμμετοχές της Fraport AG. Με τη συμβολή του, η Fraport πέτυχε να εξαγοράσει την αμερικανική Airmall και να αποκτήσει πρόσβαση στη μεγαλύτερη αγορά μεταφορών διεθνώς. Επιπλέον, συνέβαλε στη σύναψη των νέων συμβάσεων παραχώρησης για τους αερολιμένες στην Αγία Πετρούπολη, στη Λιουμπλιάνα και πρόσφατα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην Ελλάδα.

 

 

Μπιλ Φούλερτον, Διευθυντής Τεχνικού Τμήματος (CTO)

Ο Μπιλ Φούλτερτον έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων, συμπεριλαμβανομένων δρόμων και γεφυρών, σιδηροδρομικών έργων και έργων διέλευσης, λιμένων και αερολιμένων. Η προϋπηρεσία του στα αεροδρόμια περιλαμβάνει συνεργασίες με την Fraport και θυγατρικές εταιρείες της, στα αεροδρόμια του Περού, της Ρωσίας και της Καραϊβικής. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Αεροδρόμιο της Λίμα, αρμόδιος για τη λειτουργία και ανάπτυξη του πολυβραβευμένου Διεθνούς Αερολιμένα Jorge Chavez. Είναι κάτοχος μελετητικού πτυχίου, επαγγελματίας μηχανικός και επιστημονικός συνεργάτης της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικών Μηχανικών. Ο κ. Φούλερτον είναι κάτοχος PhD στις Πολιτικές Επιστήμες και μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

 

 

Βαγγέλης Μπαλτάς, Γενικός Οικονομικός Διευθυντής (CFO)

Ο Βαγγέλης Μπαλτάς ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της HSBC. Από το 2007 έως το 2016 κατείχε τη θέση του επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης του Ομίλου Κοπελούζου – με αρμοδιότητα τις επενδυτικές δραστηριότητες του Ομίλου, περιλαμβανομένης της παραχώρησης του αεροδρομίου Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη, τη συμμετοχή του Ομίλου Κοπελούζου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και τις παραχωρήσεις των 14 Ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων. Από το 2011 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Northern Capital Gateway, της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της παραχώρησης του αεροδρομίου Pulkovo. Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Boston University, καθώς και πτυχίου Master στα Χρηματοοικονομικά από το Bentley University.

 

 

Ίαν Μάθεσον, Διευθυντής Λειτουργιών (COO)

Ο κ. Ίαν Μάθεσον διαθέτει 20ετή διεθνή εμπειρία ως ανώτερο διοικητικό στέλεχος στην ανάπτυξη και λειτουργία μεγάλων έργων υποδομών στον τομέα των μεταφορών. Συγκεκριμένα, έχει εργαστεί για έργα Σύμπραξης Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα σε αερολιμένες και για έργα παραχώρησης σε Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Χιλή, Περού, Κόστα Ρίκα, Μάλτα, Δομινικανή Δημοκρατία και τις Ολλανδικές Αντίλλες. Ως υψηλόβαθμο στέλεχος τεχνικών και κατασκευαστικών πολυεθνικών εταιρειών, είχε υπό την ευθύνη του τις δραστηριότητές τους στον κλάδο των αερομεταφορών και ήταν υπεύθυνος λειτουργιών και εμπορικής διεύθυνσης μεγάλων διεθνών αερολιμένων. Ο κ. Μάθεσον έχει διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σε σημαντικά επενδυτικά έργα παραχώρησης αερολιμένων στη Λατινική Αμερική, στη Καραϊβική και στην Ευρώπη. Διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία σε καινοτόμα στρατηγικά προγράμματα, έχοντας επιτύχει ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα και έχοντας δημιουργήσει εξαιρετικές ομάδες εργασίας.

Νομικές Πληροφορίες| Πολιτική Απορρήτου / Προστασία Προσωπικών Δεδομένων| Χάρτης Ιστοσελίδας