Μέτοχοι

Οι μέτοχοι της Fraport Greece είναι ο γερμανικός διαχειριστής αεροδρομίων Fraport ΑG και ο ελληνικός Όμιλος Κοπελούζου, δύο εταιρείες με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, σε παγκόσμιο επίπεδο, στη διαχείριση αεροδρομίων.  Η Fraport και ο Όμιλος Κοπελούζου έχουν μία μακροχρόνια συνεργασία που ξεκίνησε  από την κοινή συμμετοχή τους στο έργο κατασκευής και εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία.

Η  Fraport Greece θα επωφεληθεί από το δίκτυο συνεργασιών που έχουν οι μέτοχοί της και θα τηρήσει τα διεθνή αποδεκτά εταιρικά πρότυπα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.


Fraport AG

Η Fraport AG είναι μία εταιρεία με ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά διαχείρισης αερολιμένων, με έδρα τη Φρανκφούρτη, στη Γερμανία. Ως όμιλος με διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, η Fraport έχει την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας αεροδρομίων και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η Fraport έχει αναλάβει τη λειτουργία ενός από τους πιο σημαντικούς κόμβους του παγκόσμιου δικτύου αερομεταφορών, του Διεθνούς Αεροδρομίου της Φρανκφούρτης. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αποτελεί το μεγαλύτερο επιχειρηματικό συγκρότημα στη Γερμανία, καθώς απασχολούνται περισσότεροι από 80.000 εργαζόμενοι σε περισσότερες από 500 εταιρείες και οργανισμούς.

Ως πάροχος ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον τομέα της διαχείρισης αεροδρομίων, η Fraport AG δραστηριοποιείται σε τέσσερις ηπείρους μέσω επενδυτικών σχημάτων και  θυγατρικών εταιρειών, όπως, όπως  στη Λίμα (Περού),  στην Αττάλεια (Τουρκία), στη Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), στην Αγία Πετρούπολη (Ρωσία), στη Σιάν (Κίνα),  Συνολικά η Fraport απασχολεί 21.000 υπαλλήλους σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2016, ο Όμιλος Fraport είχε έσοδα 2,6 δισ. ευρώ και κέρδη 400 εκατομμύρια ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Fraport: www.fraport.com


Όμιλος Κοπελούζου

Ο Όμιλος Κοπελούζου έχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, καθώς αποτελείται από εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στους πιο σημαντικούς κλάδους της εθνικής και της παγκόσμιας οικονομίας. Στις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου περιλαμβάνεται η παραγωγή και η εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, υδροηλεκτρικοί σταθμοί), τα έργα υποδομών και οι παραχωρήσεις, η ανάπτυξη και η εκμετάλλευση ακινήτων, οι διαφημίσεις, τα εκθεσιακά και συνεδριακά κέντρα, η κατασκευή και η διαχείριση έργων μεγάλης κλίμακας.

Ο Όμιλος Κοπελούζου συμμετέχει σε κοινοπρακτικά σχήματα με διεθνείς ομίλους όπως, μεταξύ άλλων, η γερμανική Fraport AG, η ρωσική Gazprom, η ιταλική ENEL, η βουλγαρική Εταιρεία Ηλεκτρισμού NEK EAD, η ρωσική VTB Capital και η γαλλική JCDecaux. 

Στον τομέα των αερολιμένων, εκτός από τη συμμετοχή του στο έργο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ο Όμιλος Κοπελούζου είναι η μοναδική ιδιωτική ελληνική συμμετοχή στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Όμιλο Κοπελούζου: www.copelouzos.gr

Νομικές Πληροφορίες| Πολιτική Απορρήτου / Προστασία Προσωπικών Δεδομένων| Χάρτης Ιστοσελίδας