Άκτιο

Το Άκτιον και η Πρέβεζα αποτελούν εμπορικά και τουριστικά κέντρα που επωφελούνται από την κοντινή απόσταση που βρίσκεται η Λευκάδα και το Μεγανήσι, δύο δημοφιλείς προορισμοί για καλοκαιρινές διακοπές. Παράλληλα, η περιοχή προσφέρει ποικιλία δραστηριοτήτων με αποτέλεσμα να προσελκύει τουρίστες για διαμονή σε θέρετρα, για οικοτουρισμό, ιστιοπλοΐα και θαλάσσια σπορ.


Στοιχεία για την περιοχή

Οι Δήμοι Ακτίου/Βόνιτσας και Πρέβεζας έχουν πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, μοναστήρια, εκκλησίες και κάστρα.

Η υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας - Άκτιου συνδέει το θαλάσσιο στενό που χωρίζει τη Στερεά Ελλάδα από την Ήπειρο και έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο ποταμός Αχέροντας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία και την παράδοση της ευρύτερης περιοχής και της Ελλάδας γενικότερα. Στην Αρχαιότητα, ο Αχέροντας θεωρείτο  το πέρασμα στον Κάτω Κόσμο. Οι ψυχές έπρεπε να δώσουν έναν οβολό για τη μεταφορά τους. Σήμερα, το ίδιο ποτάμι είναι ένα μέρος για ψυχαγωγικές δραστηριότητες και θαλάσσια σπορ με μοναδική φυσική ομορφιά.


Φημίζεται για

  • Την Αρχαία Νικόπολη
  • Το αρχαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα, όπου πήγαιναν οι πιστοί για να συναντήσουν τις ψυχές των νεκρών, που μετά την απελευθέρωσή τους από το σώμα αποκτούσαν την ικανότητα να προβλέπουν το μέλλον 
  • Το αυγοτάραχο από την Πρέβεζα, επίσης γνωστό ως το «Χαβιάρι του Αμβρακικού Κόλπου»
  • Το τσίπουρο
  • Τη Γιορτή της Σαρδέλας που γίνεται κάθε χρόνο τον μήνα Αύγουστο


Στοιχεία και αριθμοί για το αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο του Άκτιου βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα κοντά στην Πρέβεζα και συνδέει τη Δυτική Ελλάδα με προορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 70% της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου εξυπηρετείται από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όλο το χρόνο πραγματοποιούνται εσωτερικές πτήσεις. Το αεροδρόμιο του Άκτιου εξυπηρετεί τη Λευκάδα, το Μεγανήσι, τη νότια περιοχή της Ηπείρου.

Επιβάτες 2015: 0,4 εκ.
Κίνηση αεροσκαφών 2015: 3.800
Αεροσταθμοί: 1
Διάδρομοι αεροδρομίου: 1

Νομικές Πληροφορίες| Πολιτική Απορρήτου / Προστασία Προσωπικών Δεδομένων| Χάρτης Ιστοσελίδας