Σάμος

Η Σάμος βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος και εξαιτίας των καλών καιρικών συνθηκών για ιστιοπλοΐα προσελκύει λάτρεις του αθλήματος. Το δυτικό μέρος του νησιού έχει λιγότερη ανάπτυξη λόγω του ορεινού εδάφους του. Το νησί προσελκύει κυρίως τουρίστες από τη Γερμανία και την Αυστρία.


Στοιχεία για τη Σάμο 

Στην αρχαιότητα η Σάμος ήταν μια ιδιαίτερα πλούσια και ισχυρή πόλη-κράτος, γνωστή για τους αμπελώνες της και την παραγωγή κρασιού.

Στο Ηραίο της Σάμου βρίσκονται τα ερείπια του ομώνυμου ναού της αρχαιότητας, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στην Ήρα. Το Ηραίο, μαζί με το κοντινό Πυθαγόρειο κηρύχθηκαν Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, το 1992.
 
Η Σάμος είναι η γενέτειρα του Έλληνα φιλοσόφου και μαθηματικού Πυθαγόρα, από τον οποίο πήρε το όνομά του το Πυθαγόρειο Θεώρημα, του φιλοσόφου Επίκουρου και του αστρονόμου Αρίσταρχου του Σάμιου, ο οποίος πρότεινε το ηλιοκεντρικό μοντέλο του Ηλιακού Συστήματος.

Η Σάμος είναι ένα από τα πιο ηλιόλουστα μέρη στην Ευρώπη με σχεδόν 3.300 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως ή 74% του χρόνου.


Φημίζεται για 

  • Το μοσχάτο Σάμου 
  • Τη μουσταλευριά
  • Το μέλι
  • Τα κεραμικά, τα χαλιά, τις τσάντες από μαλλί κατσίκας και τα υφάσματα


Στοιχεία και αριθμοί για το αεροδρόμιο 

Το αεροδρόμιο της Σάμου καλύπτει προορισμούς στην Ελλάδα και την Ευρώπη και  εξυπηρετεί τη Σάμο, τους Φούρνους, τη Θύμαινα, καθώς και την Ικαρία και την Πάτμο.

Επιβάτες 2015: 0,4 εκ.
Κίνηση αεροσκαφών 2015: 5.300
Αεροσταθμοί: 
Διάδρομοι αεροδρομίου: 1

Νομικές Πληροφορίες| Πολιτική Απορρήτου / Προστασία Προσωπικών Δεδομένων| Χάρτης Ιστοσελίδας