Η Fraport Greece παρουσιάζει σχέδια ανάπτυξης ύψους 16 εκατ. ευρώ για το αεροδρόμιο Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»

Στο πλαίσιο ανοιχτών εκδηλώσεων ενημέρωσης που πραγματοποιεί η Fraport Greece στις περιοχές των 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται, παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 2 Αυγούστου, σε ένα αμοιβαίο κλίμα συνεργασίας, τα σχέδια της εταιρείας για την στρατηγική αναβάθμιση του αεροδρομίου της Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

03.08.2018

Πιο συγκεκριμένα, τα σχέδια ύψους 16 εκατ. ευρώ περιλαμβάνουν την επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού και την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Με την επέκταση των υπαρχόντων κτιρίων κατά 2.185 τ.μ., η έκταση του αεροσταθμού θα αυξηθεί κατά 30% καλύπτοντας συνολικά 9.526 τ.μ.. Παράλληλα, θα διπλασιαστεί ο αριθμός των ζωνών ασφαλείας (από 2 σε 4), οι ζώνες παραλαβής αποσκευών θα αυξηθούν κατά 50% (από 2 σε 3), ενώ ο συνολικός αριθμός των πυλών θα αυξηθεί κατά 66% (από 3 σε 5).

Έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη στενών επαφών, σχέσεων εμπιστοσύνης και διαφάνειας με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και την κοινωνία, τα στελέχη της Fraport Greece και η τοπική κοινότητα, συζήτησαν εκτενώς τα θέματα που αφορούν το μέλλον του αεροδρομίου αλλά και τον ρόλο του στην τουριστική ανάπτυξη και ευημερία της Σκιάθου.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Alexander Zinell δήλωσε κατά τη συνάντηση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη Σκιάθο, ένα πανέμορφο νησί με μεγάλο φυσικό πλούτο. H Σκιάθος, με τις πολλές παραλίες και το δασικό της τοπίο είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες.

Γι' αυτό επενδύουμε σχεδόν 16 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση και την αναδιαμόρφωση του αεροδρομίου. Ταυτόχρονα, συνεργαζόμαστε με τις αεροπορικές εταιρείες ώστε να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο την επιβατική κίνηση και να ανοίξουμε «φτερά» σε νέες αγορές».

(από αριστερά) Alexander Zinell CEO Fraport Greece, Γιαννης Παπάζογλου Corporate Communications Manager Fraport Greece, Ηλίας Μαραγκάκης COO Fraport Greece, Στέφανος Λαμπρόπουλος JSI Airport Manager, Rolf Klitscher Project Director Fraport Greece

Νομικές Πληροφορίες| Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων| Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων| Πολιτική Cookies| Χάρτης Ιστοσελίδας