Διοίκηση & Οργανωτική Δομή

Διοικητικό Συμβούλιο

Δρ. Στέφαν Σούλτε, Πρόεδρος

Χόλγκερ Σέφερς, Αντιπρόεδρος

Χρήστος Κοπελούζος, Αντιπρόεδρος

Δρ. Ματίας Τζίσανγκ, Μέλος

Τσαρλς Βάινλαντ, Μέλος

Μιχαήλ Ντεντιέ, Μέλος

Εκτελεστικό Συμβούλιο

Το εκτελεστικό συμβούλιο της Fraport Greece διαχειρίζεται το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό και είναι αρμόδιο για τις δραστηριότητες των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
 

Αλεξάντερ Τσινέλ, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) 

Ο 49χρονος διπλωματούχος οικονομολόγος Αλεξάντερ Τσινέλ εργάζεται από το 2001 στην Fraport. Από το 2003, ανέλαβε για έξι χρόνια θέσεις στελέχους σε εταιρείες, στις οποίες συμμετέχει η Fraport στις ΗΠΑ και την Τουρκία. Από το 2009 και μέχρι σήμερα, ο κ. Τσινέλ είναι επικεφαλής στον τομέα διεθνών επενδύσεων, τον τομέα που ασχολείται με τις διεθνείς συμβουλευτικές δραστηριότητες και συμμετοχές της Fraport AG. Με τη συμβολή του, η Fraport πέτυχε να εξαγοράσει την αμερικανική Airmall και να αποκτήσει πρόσβαση στη μεγαλύτερη αγορά μεταφορών διεθνώς. Επιπλέον, συνέβαλε στη σύναψη των νέων συμβάσεων παραχώρησης για τους αερολιμένες στην Αγία Πετρούπολη, στη Λιουμπλιάνα και πρόσφατα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην Ελλάδα.

 

 

Μπιλ Φούλερτον, Γενικός Διευθυντής Τεχνικού Τμήματος (CTO)

Ο Μπιλ Φούλτερτον έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων, συμπεριλαμβανομένων δρόμων και γεφυρών, σιδηροδρομικών έργων και έργων διέλευσης, λιμένων και αερολιμένων. Η προϋπηρεσία του στα αεροδρόμια περιλαμβάνει συνεργασίες με την Fraport και θυγατρικές εταιρείες της, στα αεροδρόμια του Περού, της Ρωσίας και της Καραϊβικής. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Αεροδρόμιο της Λίμα, αρμόδιος για τη λειτουργία και ανάπτυξη του πολυβραβευμένου Διεθνούς Αερολιμένα Jorge Chavez. Είναι κάτοχος μελετητικού πτυχίου, επαγγελματίας μηχανικός και επιστημονικός συνεργάτης της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικών Μηχανικών. Ο κ. Φούλερτον είναι κάτοχος PhD στις Πολιτικές Επιστήμες και μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

 

 

Βαγγέλης Μπαλτάς, Γενικός Οικονομικός Διευθυντής (CFO)

Ο Βαγγέλης Μπαλτάς ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της HSBC. Από το 2007 έως το 2016 κατείχε τη θέση του επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης του Ομίλου Κοπελούζου – με αρμοδιότητα τις επενδυτικές δραστηριότητες του Ομίλου, περιλαμβανομένης της παραχώρησης του αεροδρομίου Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη, τη συμμετοχή του Ομίλου Κοπελούζου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και τις παραχωρήσεις των 14 Ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων. Από το 2011 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Northern Capital Gateway, της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της παραχώρησης του αεροδρομίου Pulkovo. Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Boston University, καθώς και πτυχίου Master στα Χρηματοοικονομικά από το Bentley University.

 

 

Ηλίας Μαραγκάκης, Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών (COO)

Ο Ηλίας Μαραγκάκης βρίσκεται στο δυναμικό της Fraport Greece από το 2016, ως ένα από τα πρώτα ανώτατα στελέχη της εταιρίας. Στον προηγούμενο ρόλο του ως Διευθυντής Ασφαλείας και Επιδόσεων είχε αναλάβει μεταξύ άλλων την εποπτεία της εφαρμογής ανώτερων διεθνών προτύπων, διαδικασιών και πρακτικών για το σύνολο των 14 αεροδρομίων. Ο κ. Μαραγκάκης διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης στον χώρο της αεροπλοΐας, ενώ έχει εργαστεί επί εννέα συναπτά έτη στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφαλείας της Αεροπορίας (EASA). Επίσης, έχει διατελέσει σύμβουλος για την επέκταση των περιφερειακών αεροδρομίων του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στον Σχεδιασμό και τη Διαχείριση Αεροδρομίων.

Νομικές Πληροφορίες| Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων| Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων| Πολιτική Cookies| Χάρτης Ιστοσελίδας