Διοίκηση & Οργανωτική Δομή

Διοικητικό Συμβούλιο

Δρ. Στέφαν Σούλτε, Πρόεδρος

Χόλγκερ Σέφερς, Αντιπρόεδρος

Χρήστος Κοπελούζος, Αντιπρόεδρος

Δρ. Ματίας Τζίσανγκ, Μέλος

Τσαρλς Βάινλαντ, Μέλος

Ιωάννης Αράπογλου, Μέλος

Μιχαήλ Ντεντιέ, Μέλος

Εκτελεστικό Συμβούλιο

Το εκτελεστικό συμβούλιο της Fraport Greece διαχειρίζεται το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό και είναι αρμόδιο για τις δραστηριότητες των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
 

Αλεξάντερ Τσινέλ, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) 

Ο 49χρονος διπλωματούχος οικονομολόγος Αλεξάντερ Τσινέλ εργάζεται από το 2001 στην Fraport. Από το 2003, ανέλαβε για έξι χρόνια θέσεις στελέχους σε εταιρείες, στις οποίες συμμετέχει η Fraport στις ΗΠΑ και την Τουρκία. Από το 2009 και μέχρι σήμερα, ο κ. Τσινέλ είναι επικεφαλής στον τομέα διεθνών επενδύσεων, τον τομέα που ασχολείται με τις διεθνείς συμβουλευτικές δραστηριότητες και συμμετοχές της Fraport AG. Με τη συμβολή του, η Fraport πέτυχε να εξαγοράσει την αμερικανική Airmall και να αποκτήσει πρόσβαση στη μεγαλύτερη αγορά μεταφορών διεθνώς. Επιπλέον, συνέβαλε στη σύναψη των νέων συμβάσεων παραχώρησης για τους αερολιμένες στην Αγία Πετρούπολη, στη Λιουμπλιάνα και πρόσφατα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην Ελλάδα.

 

 

Βαγγέλης Μπαλτάς, Γενικός Οικονομικός Διευθυντής (CFO)

Ο Βαγγέλης Μπαλτάς ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της HSBC. Από το 2007 έως το 2016 κατείχε τη θέση του επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης του Ομίλου Κοπελούζου – με αρμοδιότητα τις επενδυτικές δραστηριότητες του Ομίλου, περιλαμβανομένης της παραχώρησης του αεροδρομίου Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη, τη συμμετοχή του Ομίλου Κοπελούζου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και τις παραχωρήσεις των 14 Ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων. Από το 2011 έως τον Ιούλιο του 2016 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Northern Capital Gateway, της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της παραχώρησης του αεροδρομίου Pulkovo. Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Boston University, καθώς και πτυχίου Master στα Χρηματοοικονομικά από το Bentley University.

 

 

Aνδρέας Καρβέλας, Γενικός Τεχνικός Διευθυντής (CTO)

Ο Ανδρέας Καρβέλας ήταν στην ηγετική ομάδα που ολοκλήρωσε την επέκταση και την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που παραχωρήθηκαν στη Fraport Greece. Ο Ανδρέας έχει 40 χρόνια διοικητικής εμπειρίας σε έργα μεγάλης κλίμακας, όπως σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους, ανανεώσιμες πηγές κ.λπ. Διετέλεσε Αναπληρωτής CTO της Fraport Greece μέχρι τις 13 Μαΐου 2022, οπότε και έγινε CTO. Έχει συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο και την ανάπτυξη της εταιρείας κατά τα πρώτα 6 χρόνια της. Άλλες θέσεις που έχει αναλάβει στο παρελθόν περιλαμβάνουν τεχνικό διευθυντή του Ομίλου Κοπελούζου, διευθυντή έργων της ΜΕΚΤΑ, τεχνικό διευθυντή της ΕΤΕΚΑ.

 

 

Παναγιώτης Σπυράτος, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών (COO)

Ο Παναγιώτης Σπυράτος εντάχθηκε στην Fraport Greece το 2016, με την έναρξη του έργου, ως Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών των Αεροδρομίων της Ομάδας Α. Στη συνέχεια, ανέλαβε τα καθήκοντα του Επικεφαλής Αεροπορικών Δραστηριοτήτων, υπεύθυνος για όλα τα θέματα αεροπορικών δραστηριοτήτων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece. Τον Μάιο του 2022 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Επιχειρησιακών Λειτουργιών. Ο Παναγιώτης έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον αεροπορικό κλάδο έχοντας εργαστεί σε διάφορες θέσεις στον χώρο των αεροδρομίων. Είναι κάτοχος άδειας εμπορικού πιλότου FAA και πτυχίου Αεροναυτικής Μηχανικής από το πανεπιστήμιο Embry-Riddle των ΗΠΑ, καθώς και ενός Executive MBA από το ALBA Graduate Business School.

 
Νομικές Πληροφορίες| Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων| Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων| Πολιτική Cookies| Χάρτης Ιστοσελίδας