Νέα εποχή για το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος»

- Fraport Greece CEO Alexander Zinell: «Τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Καβάλας σηματοδοτούν την απαρχή της νέας εποχής για 14 αεροδρόμια στην Ελλάδα» - Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου και εκσυγχρονισμένου αεροδρομίου της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» - Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ κ Στέφανος - Πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων στην τελετή

30.01.2020

Καβάλα, 27 Ιανουαρίου 2020: Παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, των Δήμων της Καβάλας και Χρυσούπολης Νέστου αλλά και εκπροσώπων των επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής εγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο Αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος».

Σε μια λαμπρή τελετή αγιασμού και εγκαινίων στο Αεροδρόμιο της Καβάλας παρουσιάστηκε το νέο, πλήρως εκσυγχρονισμένο και φιλικό προς τους χρήστες του αεροδρόμιο της Καβάλας το οποίο αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής που αποτελεί σταθερή επιλογή για πλήθος επισκεπτών σε ετήσια βάση.

Οι εργασίες ύψους 11 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκαν σε διάστημα μικρότερο των 18 μηνών και αφορούν στην αναδιαμόρφωση και επέκταση του τερματικού σταθμού κατά 2.029 τμ, στην αύξηση κατά 20% των σταθμών Check-in, στην εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών, στην ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης-απογείωσης και στάθμευσης αεροσκαφών, στην αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών στην αναδιαμόρφωση και επέκταση του πυροσβεστικού σταθμού και τέλος στην επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων.

Η λειτουργία του νέου αναβαθμισμένου αεροδρομίου εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την τουριστική κίνηση της Καβάλας γεγονός που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και την απασχόληση της τοπικής κοινωνίας και των παρακείμενων περιοχών.

Στην ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece κ. Alexander Zinell συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν στο έργο και ευχαρίστησε τον κ. Πέτρο Σουρέτη Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Intrakat για την άψογη συνεργασία, ενώ δήλωσε σχετικά: «Τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Καβάλας σηματοδοτούν την απαρχή της νέας εποχής για 14 αεροδρόμια στην Ελλάδα. Το «Μέγας Αλέξανδρος» είναι πλέον ένα σύγχρονο, ανακαινισμένο αεροδρόμιο διεθνών προδιαγραφών που θα αποτελέσει τη σημαντική υποδομή, διευρύνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και εν τέλει της ευημερίας των τοπικών κοινωνιών. Είναι μεγάλη μου χαρά, που λίγους μήνες μετά την πρώτη μας συνάντηση, ξαναβρισκόμαστε, έχοντας τηρήσει όλα όσα δεσμευτήκαμε να πράξουμε, έχοντας κοντά μας όλους εσάς για να σχεδιάσουμε από κοινού τη νέα εποχή του «Μέγας Αλέξανδρος».

Ο κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, ευχαρίστησε τη διοικητική ομάδα της Fraport Greece για τη συνεπή συνεργασία καθώς και τους συνεργάτες του για την έγκαιρη και με υψηλά ποιοτικά standards παράδοση του 1ου από τα 14 αεροδρόμια, του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» και δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση των εργασιών ο νέος υπερσύγχρονος αεροσταθμός 8.570 τμ βελτιώνει σημαντικά την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Η Καβάλα είναι ένας ξεχωριστός κόμβος στη Βόρειο Ελλάδα, καθώς προσελκύει το τουριστικό ενδιαφέρον επισκεπτών τόσο για την ίδια την πόλη όσο και σαν πλησιέστερο σημείο για όσους έχουν τελικό προορισμό τις παραλίες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου».

Η διοίκηση της Fraport Greece, με την ομάδα του αεροδρομίου της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» και στελέχη της εταιρείας

O διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος»

O διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος»

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κκ Στέφανος κατά την τέλεση του αγιασμού

Το αναβαθμισμένο Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος

Το αναβαθμισμένο Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος

Εικόνες από τον μηχανισμό του νέου  μοντέρνου συστήματος διαχείρισης αποσκευών στο Μέγας Αλέξανδρος

Νομικές Πληροφορίες| Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων| Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων| Πολιτική Cookies| Χάρτης Ιστοσελίδας