Νέες αεροπορικές συνδέσεις καλοκαιρινής περιόδου 2018 στα 14 αεροδρόμια

21% αύξηση της επιβατικής κίνησης σε σχέση με τον Μάϊο 2017 - Περισσότερα δρομολόγια, περισσότερες επιλογές για όλους - Νέες συνδέσεις από Ντόχα, Λονδίνο , Μπέρμιγχαμ, Γλασκόβη, Νιουκασλ, Μπέλφαστ, Εδιμβούργο, Βερολίνο, Νυρεμβέργη, Ντίσελντορφ, Ζυρίχη, Αμβούργο, Δρέσδη, Ερφούρτ, Μούνστερ κ.α.

07.06.2018

Η Fraport Greece υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο στα 14 αεροδρόμιά της με πολλές νέες πτήσεις μέσα από δυναμικές συνεργασίες με τις αεροπορικές εταιρείες και την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ). Τα εν εξελίξει κατασκευαστικά έργα που στοχεύουν στην αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων, υλοποιούνται με τέτοιον τρόπο ώστε να μην επηρεάζεται το πρόγραμμα πτήσεων του καλοκαιρινής περιόδου 2018, γεγονός που αντανακλάται στην βελτιστοποιημένη διαδικασία κατανομής των χρονοθυρίδων (slots) ώστε να εξυπηρετούνται τα αιτήματα των αεροπορικών εταιριών.

Τον ρυθμό έδωσε τον Μάρτιο η Qatar Airways με τη νέα σύνδεση Ντόχα – Θεσσαλονίκη την οποία ακολούθησαν πολλά άλλα νέα δρομολόγια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα 14 αεροδρόμια. Οι αεροπορικές εταιρείες Jet2.com, British Airways και Germania εγκαινίασαν νέα δρομολόγια τον Μάϊο ξεκινώντας δυναμικά την καλοκαιρινή σεζόν.


Στιγμιότυπο από την άφιξη της πτήσης της British Airways στη Κεφαλονιά από Λονδίνο: Μαζί με τον κυβερνήτη της British Airways, ο Σπ. Γαλιατσάτος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων νήσων, Γ. Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Fraport Greece, Ε. Κεκάτος, Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς, Γ. Τιμοθεάτος,  Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς

Στις 5 Μαΐου, η Fraport Greece υποδέχτηκε τρία νέα δρομολόγια της Jet2.com τα οποία συνδέουν:

 • Θεσσαλονίκη – Λονδίνο (Στάνστεντ)
 • Κεφαλονιά – Λονδίνο (Στάνστεντ)
 • Ζάκυνθος – Μπέρμιγχαμ

Επίσης, η Jet2.com εισάγει φέτος το καλοκαίρι και τους παρακάτω νέους προορισμούς:

 • Θεσσαλονίκη - Μπέρμιγχαμ, Γλασκόβη, Νιουκάσλ
 • Ρόδος - Μπέλφαστ
 • Κως - Εδιμβούργο & Μπέρμιγχαμ
 • Κεφαλονιά - Γλασκόβη


Στιγμιότυπο από την άφιξη της πτήσης της Jet2.com στη Θεσσαλονίκη από ΛονδίνοΣτιγμιότυπο από την άφιξη της πτήσης της Jet2.com στη Κεφαλονιά από ΛονδίνοΣτιγμιότυπο από την άφιξη της πτήσης της Jet2.com στη Ζάκυνθο από Μπέρμπιγχαμ

Στις 15 Μαΐου, προσγειώθηκε η πρώτη πτήση της British Airways από το Λονδίνο (Χίθροου) στην Κεφαλονιά. Το δρομολόγιο αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς, πλέον, επιβάτες από όλον τον κόσμο και κυρίως από πόλεις της Βορείου Αμερικής και του Καναδά, έχουν τη δυνατότητα μέσω του δικτύου της British Airways να φθάσουν πιο εύκολα από ποτέ στο πανέμορφο νησί του Ιονίου.

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, υποδέχτηκε την πρώτη πτήση της Germania από την Ζυρίχη στις 22 Μαΐου με την εταιρεία να επενδύει, όχι μόνο στο παραπάνω δρομολόγιο αλλά και σε άλλα νέα δρομολόγια από την Γερμανία και την Ελβετία. Πιο συγκεκριμένα, το φετινό καλοκαίρι συνδέονται:

 • Κέρκυρα - Βερολίνο & Νυρεμβέργη
 • Κως - Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Νυρεμβέργη & Ζυρίχη
 • Ρόδος - Βερολίνο, Ντίσελντορφ & Ζυρίχη
 • Σάμος - Αμβούργο, Βερολίνο & Ζυρίχη
 • Θεσσαλονίκη - Δρέσδη, Έρφουρτ, Μούνστερ & Νυρεμβέργη
 • Ζάκυνθος - Ντίσελντορφ & Ζυρίχη
 • Μυτιλήνη - Ντίσελντορφ


 Στιγμιότυπο από την άφιξη της πτήσης της Germania στη Κέρκυρα από Ζυρίχη

Η Μύκονος αποχαιρέτησε τον Μάιο υποδεχόμενη την πρώτη πτήση της Qatar Airways που συνδέει για πρώτη φορά τη Ντόχα με το κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου επιστεγάζοντας την στενή και δυναμική συνεργασία που έχουν αναπτύξει η Fraport Greece και η Qatar Airways.

Συνολικά, τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, αποτελούν πόλο έλξης για ακόμα περισσότερες αεροπορικές εταιρείες εντός και εκτός Ευρώπης οι οποίες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης μέσα από την προσθήκη νέων προορισμών και επιπλέον συχνοτήτων. Την ίδια ώρα Aegean, ΕasyJet, Ellinair, Eurowings, Fly Dubai, Lauda Motion, Lufthansa, Primera Air, Qatar Airways, Ryanair, SAS, Small Planet, Sky Express, Thomas Cook/ Condor, Transavia, Travel Service, TUI Group, Volotea, Wizz Air είναι μόνο μερικές αεροπορικές εταιρείες οι οποίες επιχειρούν και στους περιφερειακούς στο καλοκαίρι μήνες, οδηγώντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Με αφορμή την έναρξη των νέων δρομολογίων, ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Εμπορικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχόμαστε καθημερινά νέα δρομολόγια στα αεροδρόμιά μας, γεγονός που αναδεικνύει τη δυναμική τόσο για τις αεροπορικές εταιρείες όσο και για τους προορισμούς. Οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας είναι τεράστιες, και όλοι εμείς στη Fraport Greece, βλέπουμε κάθε νέα συνεργασία ως μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης. Από τα νέα δρομολόγια και τις αεροπορικές συνδέσεις προκύπτει, άλλωστε, ο ιδιαίτερα υψηλός ρυθμός αύξησης της επιβατικής κίνησης που έχουμε ήδη στα 14 αεροδρόμια με τους επισκέπτες από το εξωτερικό να διαμορφώνουν τις εξαιρετικά θετικές προβλέψεις για την υψηλή περίοδο».

Νομικές Πληροφορίες| Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων| Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων| Πολιτική Cookies| Χάρτης Ιστοσελίδας