Πραγματοποιήθηκε το 3o Ετήσιο Συνέδριο Θεμάτων Συμμόρφωσης, σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA)

Διαρκής συμμόρφωση με τις Κανονιστικές Απαιτήσεις του EASA για τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια που διαχειρίζεται και λειτουργεί η Fraport Greece

26.03.2024

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε το ετήσιο συνέδριο θεμάτων συμμόρφωσης με τις κανονιστικές απαιτήσεις του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA).

Αντικείμενο των εργασιών του συνεδρίου, αποτέλεσε η ανασκόπηση της πορείας της Fraport Greece στην επίτευξη κανονιστικής συμμόρφωσης στους τομείς οργάνωσης, λειτουργίας και υποδομών των αεροδρομίων, υπό την καθοδήγηση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας. Παράλληλα, έγινε σαφής αναφορά στις επιχειρησιακές προκλήσεις και στην κρισιμότητα διενέργειας επιθεωρήσεων για θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης, κατά τον EASA, ειδικά σε μια περίοδο όπου στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece υλοποιούνται έργα αναβάθμισης υποδομών ενταγμένα στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε το Εθνικό Πλαίσιο Ασφάλειας, το οποίο συντάχθηκε από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, με στόχο την ενίσχυση της αεροπορική ασφάλειας. Εκτενής αναφορά έγινε και στις εξελίξεις του Ευρωπαϊκού Κανονιστικού Πλαισίου για την ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων και την ασφάλεια της αεροπορίας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συζήτηση και για τον συνδυαστικό ρόλο προσαρμογής των αεροδρομίων στην εξέλιξη της τεχνολογίας, με την ενίσχυση του ήδη υψηλού επιπέδου ασφάλειας που παρέχεται.

Τις εργασίες του φετινού συνεδρίου τίμησαν με τη συμμετοχή τους από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας οι κύριοι: Δρ. Χρήστος Τσίτουρας, Διοικητής ΑΠΑ, Γεώργιος Ηλιόπουλος, Προϊστάμενος Γραφείου Διοικητή ΑΠΑ, Άγγελος Μπεληγιάννης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εποπτείας Αεροναυτιλίας και Αεροδρομίων, Βασίλειος Βασίλαρος, Προϊστάμενος Τμήματος Κανονισμών, Εποπτείας και Πιστοποίησης Αεροδρομίων και Υδατοδρομίων, Σαράντος Ψυκάκος, Προϊστάμενος Τμήματος Κανονισμών και Εποπτείας Χαρτών, Εμποδίων και Υποδομών, Γεώργιος Κασιμάτης, Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Ασφάλειας και Συμβάντων, Εμμανουήλ Βάιλας, εκπρόσωπος του Τμήματος Κανονισμών και Εποπτείας Χαρτών, Εμποδίων και Υποδομών και εκπρόσωποι της Fraport Greece από τη Διεύθυνση Επιχειρησιακών Λειτουργιών και την Τεχνική Διεύθυνση.

Ο Δρ. Χρήστος Τσίτουρας, Διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, δήλωσε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του: «Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, επιδιώκοντας τη διατήρηση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου αεροπορικής ασφάλειας σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, έχει δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα εποπτείας της αεροπορικής αγοράς, όπως υποδεικνύεται και από τα ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα του πρόσφατου ελέγχου του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας στη χώρα μας. Το 3ο ετήσιο Συνέδριο Κανονιστικής Συμμόρφωσης πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μια πλατφόρμα γόνιμου διαλόγου, αναδεικνύοντας παράλληλα τον σημαντικό αντίκτυπο που θα έχει η ολοκλήρωση των έργων υποδομής στη διαρκή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών.»

O κ. Παναγιώτης Σπυράτος, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Fraport Greece, κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Βασικός πυλώνας του συγκεκριμένου συνεδρίου αποτελεί η καλή συνεργασία των δύο μερών με σκοπό την ανταλλαγή γνώσης, εμπειρίας και την κοινή χάραξη του άξονα εργασιών για τη φετινή χρονιά, διασφαλίζοντας, με συνέχεια και συνέπεια την αεροπορική ασφάλεια. Ως Fraport Greece, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τη στρατηγική μας, με γνώμονα τη συνεχή αναβάθμιση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων, παρέχοντας υψηλό επίπεδο ασφάλειας, εξυπηρέτησης και ικανοποίησης του επιβατικού κοινού».

Η κα Ιωάννα Κουρή, Διευθύντρια Διαχείρισης Συμμόρφωσης EASA της Fraport Greece, εστίασε στη σημασία του συνεδρίου αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Το ετήσιο συνέδριο για θέματα συμμόρφωσης με τις κανονιστικές απαιτήσεις του EASA αποτελεί θεσμό, ο οποίος αποδεικνύει έμπρακτα τη συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων σε θέματα συμμόρφωσης με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τη δεσμευτική εφαρμογή τους, τόσο στην επιχειρησιακή λειτουργία όσο και στις υποδομές των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων.»

Η Fraport Greece διαχειρίζεται τα αεροδρόμια: Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κεφαλλονιάς, Κέρκυρας, Κω, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Ο Διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας Δρ. Χρήστος Τσίτουρας κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του.

Από αριστερά: Βασίλειος Βασίλαρος, Προϊστάμενος Τμήματος Κανονισμών, Εποπτείας και Πιστοποίησης Αεροδρομίων και Υδατοδρομίων, Άγγελος Μπεληγιάννης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εποπτείας Αεροναυτιλίας και Αεροδρομίων, Ιωάννα Κουρή, Διευθύντρια της Fraport Greece για ζητήματα Διαχείρισης Συμμόρφωσης EASA, Παναγιώτης Σπυράτος, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Fraport Greece, Σαράντος Ψυκάκος, Προϊστάμενος Τμήματος Κανονισμών και Εποπτείας Χαρτών, Εμποδίων και Υποδομών.

Οι συμμετέχοντες του συνεδρίου από τη Fraport Greece και την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Oμάδα Eσωτερικών Eπιθεωρητών κατά EASA, της Fraport Greece, με τον Γενικό Διευθυντή Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Fraport Greece κ. Παναγιώτη Σπυράτο και τη Διευθύντρια της Fraport Greece για ζητήματα Διαχείρισης Συμμόρφωσης EASA, κα Ιωάννα Κουρή.

Νομικές Πληροφορίες| Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων| Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων| Πολιτική Cookies| Χάρτης Ιστοσελίδας